1 mijë euro gjobë ndaj sulmuesit të gazetarit Vullnet Krasniqi në Prizren

13:03 | 21 Nëntor 2023
1-mije-euro-gjobe-ndaj-sulmuesit-te-gazetarit-vullnet-krasniqi-ne-prizren

Gjykata Themelore në Prizren ka marrë vendim që ta dënoj të akuzuarin A.K me një mijë euro gjobë, pasi i njëjti me dashje përdori forcën ndaj gazetarit të gazetës Nacionale Vullnet Krasniqi dhe kameramanit.

Një njoftim thuhet se i akuzuari obligohet që gjobën ta paguaj në afatin prej 15 ditëve.

“Në shumë prej njëmijë (1000) euro gjobë, në të cilin dënim të akuzuarit do t’i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim në kohëzgjatje prej tetëmbëdhjetë (18) ditëve, nga data 11.08.2023 deri më datë 28.08.2023, ndërsa pjesën e mbetur të dënimit me gjobë në shumë prej gjashtëqind e katërdhjetë (640) euro, obligohet i akuzuari që ta paguaj brenda afatit prej pesëmbëdhjetë (15) dite, nga data e plotfuqishmërisë së këtij aktgjykimi”, thuhet në njoftim.

Rasti kishte ndodhur me datë 11.08.2023 në sheshin “Shadërvan”, në protestën e cila ishte organizuar kundër festivalti “Doku Fest”.

Komento: