A i solli Serbia testet me dokumente ‘Kosova e Metohia’, kjo është përgjigja e Kurtit – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

A i solli Serbia testet me dokumente ‘Kosova e Metohia’, kjo është përgjigja e Kurtit

21:27 | 17 Prill 2020

Albin Kurti është përgjigjur në pyetjen se a i solli Serbia testet me dokumente ‘Kosova e Metohia’.

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, thotë se nuk e di me cfarë dokumentacioni janë sjellur testet e Serbisë në Kosovë.

“Për besë nuk e kam pa dokumentacionin e atyre një mijë teste”, ka thënë Kurti.

Kurti thotë se Qeveria e tij e befasoi për të mirë Serbinë: Pastaj na i sollën 1 mijë teste

Albin Kurti, kryeministër në detyrë, ka arsyetuar testet e ardhura nga Serbia për koronavirus..

“Meqë jam informuar nga ministri Vitia, që do ta sqarojë sonte këtë gjë, Serbia ka besuar që qeveria e Vetëvendosjes nuk do t’i testojë serbët, ka pasur një besim të tillë dhe më pastaj janë befasuar për të mirë se si ne nuk i kemi dalluar qytetarët jo vetëm në bazë të komunave e partive e as në bazë të etnisë. Virusi nuk na dallon. Më pastaj kanë shprehur një lloj gatishmërie ose kërkese për rreth 1 mijë teste. Por qytetarët e Kosovës nuk kanë nevojë të kenë frikë se kjo s’do të jetë reciprocitet, pra ne s’do t’ia kthejmë Serbisë 1 mijë teste. Në këtë fazë meqë shtete të ndryshme po arrijnë ta gjejnë gjuhën e mirëkuptimit, por ndryshe po ndodh vetëm në Kosovë”, ka thënë Kurti.

Kurti: Shkelja e Kushtetutës nuk ka pasoja në jetën e qytetarëve.

“Nuk na kanë kritikuar e kundërshtuar për proporcionalitetin e masave tona, por tash në vend se me vendimin e Qeverisë, jemi me Ministrinë e Shëndetësisë. Nuk do të mund t’ia dalim me COVID pa masa rigoroze. Situata në Kosovë është më shumë shkencore sot sesa demokratike. Opinionet sot janë më shumë shkencore dhe është IKShP që jep rekomandime e ne i shndërrojme me votë në Qeveri”, thotë Albin Kurti në tv Dukagjini përcjell Periskopi.

Kryeministri nër detyrër Albin Kurti parashikon se numri i tër infektuarve me COVID 19 nër Kosovër do tër rritet.

“Masat rigoroze kanër qenër tër domosdoshme, e para se nër kushtet kur fillon pranvera ërshtër shumër vërshtirër qër njerërzit tër qërndrojnër brenda dhe ishte bërrër njër muaj qër njerërzit po rrinin nër shtërpi. Derisa na lavdërronin se si jemi shembull qër jemi përr menaxhimin e koronavirus, duket se krijoi njër farër clirimi te qytetarërt. Dukej e domosdoshme qër lakorja tër spostohet nër masër dhe tër mos ketër njër shpërrthim tër pandemisër edhe te ne e qër do na kolapsonte sistemin shërndetërsor. Jemi duke e diskutuar thellër se si ta bërjmër qër nër njër familje ku ërshtër njër i infektuar ai tër qërndrojër vetër. Nuk po e parashikoj me siguri rritjen e numrit tër tër prekurve, por po rritet numri i tër prekurve. Nuk po rritet numri i viktimave sikurse nër vendet tjera, por megjithatër po rritet, po rritet edhe numri i tër infektuarve”, ka thërnër Kurti.

Komento: