Ajri i ndotur, ja ku radhitet sot Prishtina

22:37 | 20 Dhjetor 2018

Ajri I ndotur tani po vazhdon të jetë një temë shumë aktuale në Prishtinë dhe jo pak serioze.

E sidomos gjatë stinës së dimrin, rishtina është një ndër vendet me ajrin më të ndotur në të gjithë botës, e këtë e dëshmojnë matjet e ndryshme.

Kryeqyteti i Kosovës po vazhdon të ketë të njëjtat probleme edhe pas tentimeve të Komunës së Prishtinës dhe Ministrisë për Mjedisin dhe Planifikimin Hapësinor që të mos djeget thëngjill.

Sonte, Prishtina është e treta në botë për nga ndotja e ajrit, ku koeficienti mbërrin në 399pm.

Komento: