Apostolova ua shuan shpresat kosovarëve se këtë vit do të lëvizin pa viza

14:47 | 08 Maj 2019

Liberalizmi i vizave për kosovarët mund të marrë ende kohë.

Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, në një opinion të shkruar ekskluzivisht për gazetën “Zërin” për Ditën e Evropës 2019, e cila festohen nesër në vend, mes të tjerash ka thënë se duan që njerëzit e Kosovës të jenë në gjendje të udhëtojnë pa viza sa më parë që të jetë e mundur.

Sipas saj, është e rëndësishme të dihet se Komisioni Evropian dhe Parlamenti Evropian kanë thënë se Kosova i ka përmbushur të gjitha kushtet dhe kanë rekomanduar që vizat të hiqen për Kosovën.

Megjithatë, sipas Apostolovës, vendimi përfundimtar duhet të merret nga një prej organeve vendimmarrëse të BE-së, Këshilli i BE-së.

“Marrja e vendimeve në BE mund të marrë kohë të gjatë dhe Qeveria e Kosovës duhet të punojë edhe ca për t’i bindur vendet anëtare të BE-së që liberalizimi i vizave do të jetë i mirë për të gjithë. Duke pasur parasysh zgjedhjet për Parlamentin Evropian më vonë këtë muaj nevojitet ende kohë që këto përpjekje të japin fryte”, ka shkruar ndër të tjera Apostolova.

Komento: