BE ia humb shpresat Theresa Mayt, nuk do ta ndihmojnë

14:20 | 23 Janar 2019

Shefi negociator i Unionit Evropian, Micheal Barnier ka përjashtuar faktin që mund ta pranoj “Planin B” të kryeministres britanike, Theresa May.

Sipas Barnier, kërkesat e May janë disktuar dhe refuzuar tashmë dy herë nga liderët Evropain dhe është shprehur që “ne nuk mund të mbyllim kufinjtë me Irlandën dhe Mbretërinë e Bashkuar për një limit të caktuar kohor” sikurse ka sugjerar dhe kërkuar kryeministria May, raporton ORAinfo.

Barnier ka shpjeguar më tutje duke thënë që problemi në këtë rast do të lindte pas afatit kohor dhe një veprim i tillë do të ishe i pakuptimtë dhe pa dobi nga ana e EU-së. /ORAinfo/

Komento: