BIK ka një lajm të mirë rreth pagesës për trajtimin mjekësor të Taunita Hoxhës – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

BIK ka një lajm të mirë rreth pagesës për trajtimin mjekësor të Taunita Hoxhës

16:23 | 13 Shkurt 2019

Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK)ka njoftuar se nuk duhen më para për trajtimin mjekësore të Taunita Hoxhës e cila u aksidentuar nga një kamionë.

BIK ka dalë me njoftim zyrtar për iniciativën që ka marrë për financimin e mjekimit të Taunita Hoxhës, zonjës e cila i aksidentua pak ditë më parë në Prishtinë.

BIK njofton se nuk ka kërkuar fare pare për shërimin e zonjës në fjale dhe se paratë e siguruara janë në bazë të memorandumit që ka Kryesia e BIK me Drejtorinë e Vakëfeve të Turqisë për trajtimin e pacientëve kosovarë.

“Kryesia e BI të Kosovës njofton opinionin e gjerë se dje ka dërguar për mjekim e trajtim adekuat mjekësor znj.Taunita Hoxha, e aksidentuar ditë më parë në Prishtinë.

Mirëpo, gjatë ditës së djeshëm dhe të sotme Kryesia e BI ka marr vesh që subjekte e individ të ndryshëm kanë grumbulluar mjete financiare për shërimin e zonjës në fjalë, madje sipas disa dëshmive të marra nga terreni individ të ndryshëm vazhdojnë ende me grumbullimin e mjeteve.

Me këtë rast për hir të së vërtetës njoftojmë opinion e gjerë se Kryesia e BIK në asnjë rast e asnjë rrethanë nuk ka kërkuar mjete financiare për mjekimin e saj, si dhe nuk ka asnjë lidhje me aksionet që janë organizuar e vazhdojnë ende të mbledhin mjete financiare gjoja për mjekimin e zonjës Taunita Hoxha jashtë vendit.

E ritheksojmë se trajtimin mjekësor për zonjën Taunita Hoxha, siç e kemi thënë edhe dje në njoftimin tonë, e kemi realizuar në bazë të memorandumit që ka Kryesia e BIK me Drejtorinë e Vakëfeve të Turqisë për trajtimin e pacientëve kosovarë, për të cilët nuk ka mundësi trajtimi e mjekimi në klinikat tona” thuhet në njoftimin e BIK.

Komento: