Blerim Latifi tregon arsyen kryesore pse PDK ia vuri përballë Kurtit Bedri Hamzën

22:03 | 02 Prill 2024
blerim-latifi-tregon-arsyen-kryesore-pse-pdk-ia-vuri-perballe-kurtit-bedri-hamzen

“Kush dhe si do t’i fitojë zgjedhjet”

Në lidhje me këtë, profesori universitar, Blerim Latifi, ka komentuar shpalljen e Bedri Hamzës nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK).

Sipas Latifit, PDK-ja e ka vendosur Hamzën si kandidat pasi është profil ekonomik dhe i kundërvihet Kurtit si një politikan që merret me “tema të mëdha”.

Në këtë mënyrë, Latifi thotë se PDK-ja dëshiron t’i trajtojë në fushatë temat që lidhen me problemet ekonomike të qytetarëve.

“Më duhet ta theksoj se PDK-ja duke e vendosur Bedri Hamzën si kandidat për kryeministër, mbase është duke menduar që ta prek këtë segment, sepse Bedri Hamza nuk njihet si politikan i temave të mëdha, nuk njihet si politikan për ballafaqim e as me profil historik, nuk është figurë historike. Është një politikan që qytetari i Kosovës i asoson me ekonomi, me problemet ekonomike. Mbase PDK-ja po mendon që profilit të Albin Kurtit si lider me bagazh historik me ia kundërvy një lider që qëndron me këmbë në tokë dhe merret me problemet ekonomike”, ka thënë Latifi.

Komento: