Boga e Prevalla së shpejti do të bëhen me pagesë – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Boga e Prevalla së shpejti do të bëhen me pagesë

23:22 | 07 Janar 2019

Turistët kosovarë pritet që shumë shpejt të paguajnë për hyrje në Bogë e Prevallë.

Një laurë do të vendoset edhe në Qendrën Turistike në fshatin Bogë të Komunës së Pejës.

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka marrë vendim që edhe në Qendrën Turistike në Bogë dhe në atë në Prevallë të vendoset një taksë e njëjtë sikurse në Brezovicë, raporton KTV.

Shumë shpejt kjo pjesë turistike e Kosovës do të bëhet me pagesë.

Ministria e Mjedisit ka paralajmëruar se kjo pagesë do të bëhet për arsye të sigurimit.

Qytetarët, të cilët e shfrytëzojnë këtë pjesë, shprehen skeptikë për pagesën në këtë vend turistik.

Ndërsa, disa qytetarë të tjerë thonë se së pari duhet të investohet në këtë pjesë, pastaj të vendoset taksë.

Disa biznese këtu në Bogë, prapa kamerës kanë thënë se nuk është në rregull të vendoset taksë, pasi shumica e investimeve aty janë nga vetë bizneset private.

Kurse, laura në Qendrën Turistike në Brezovicë ishte vendosur në janar të vitit 2018 nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Komento: