Bora arrin lartësinë e paparashikueshme

12:42 | 14 Janar 2019

Reshjet e borës dhe temperaturat e ulëta kanë përfshirë shumë vende.

Në pjesë të Austrisë, Gjermanisë dhe Zvicrës, të cilat janë prekur nga stuhitë e borës dhe ortekët në të cilat jetët kanë humbur 26 vetë, ndërkohë u vlerësua se ra deri në pesë metra bora dhe meteorologët sot njoftojnë për reshje të reja dhe erëra deri në 160 kilometra në orë.

Kaosi i dëborës që goditi Alpet dhe rrethinat e tyre nuk po ngadalësohen, por bëhet gjithnjë e më e rrezikshme.

Ndërkohë, në Austri, në disa pjesë të shtetit, si Vorarlberg, u shpall niveli më i lartë i ortekëve, i pesti, ndërsa në ditët e mëparshme ishte i katërti.

Në provincën e Salzburgut, tani 17.000 njerëz janë të shkëputur nga pjesa tjetër e botës për shkak të reshjeve të mëdha të borës, ndërsa shërbimet e shpëtimit dhe të shërbimeve të tjera po punojnë me fuqinë dhe kapacitetin, transmeton KosovaPress.

Rreziqet e ortekëve gjithashtu e bëjnë trafikun hekurudhor të vështirë dhe disa linja janë të mbyllura.

Komento: