Çfarë ndodh me shtetet që do të kenë pikë të barabarta në grup? – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Çfarë ndodh me shtetet që do të kenë pikë të barabarta në grup?

12:43 | 26 Nëntor 2022

Çfarë ndodh me shtetet që do të kenë pikë të barabarta në grup, si do të kalojnë në fazën e nokautit?

Faza e grupeve të Kupës së Botës është gati të nxehet në rrethin e dytë dhe të tretë.

Skuadrat e favorizuara si Argjentina dhe Gjermania duhet të fitojnë secilën nga ndeshjet e mbetura për të kaluar në raundin tjetër pas humbjeve të tyre në ditën e parë të ndeshjes.

Ekipet si Kroacia dhe Uruguai barazuan kundër Marokut dhe Koresë së Jugut dhe do të duhet të fitojnë për të pasur një shans.

Këta janë vetëm disa shembuj të asaj që ndodhi pas rrethit të parë të ndeshjeve, gjithçka duket se tregon se në më shumë se një grup, do të ketë një barazim në pikë midis dy ose më shumë skuadrave, pra çfarë ndodh në atë rast?

Si përcaktohet se cila skuadër do të kalojë në raundin e 16-të në rast se i kanë pikët e barabarta?

FIFA ka kritere për të vendosur se cila skuadër do të kalojë në fazën e 16-të. Janë pesë dhe aplikohen sipas prioritetit.

Kriteri i parë është diferenca e golave. Skuadra me gol diferencë më të lartë do të kalojë në fazën tjetër.Golat e shënuar. Në rast se janë të barabartë në gol diferencë, do të kalojë skuadra me më shumë gola të shënuar.Nëse barazimi vazhdon, kriteri i tretë që hyn në lojë është rezultati ballë për ballë mes skuadrave të barabarta. Nëse ka më shumë se dy skuadra të barabarta, do të kalojë skuadra me më shumë pikë në ndeshjet mes tyre.Fair play. Për një karton të verdhë të marrë, çdo skuadre i zbritet një pikë; për një karton të verdhë të dyfishtë, tre; për një karton të kuq direkt, katër; për një karton të verdhë plus një karton të kuq direkt, pesë. Kushdo që ka karton më pak kalon në raundin tjetër.Nëse ka ende barazim, hedhja e monedhës, do të përcaktojë ekipin që kualifikohet.

Komento: