Çmimi i naftës në Kosovë, vjen paralajmërimi nga kryeministri Haradinaj – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Çmimi i naftës në Kosovë, vjen paralajmërimi nga kryeministri Haradinaj

10:06 | 26 Dhjetor 2018

Kreu i Qeverisë së Kosovës, Ramush Haradina ka reaguar rreth çmimit të naftës në vend.

Haradinaj i ka bërë thirrje Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, Ministrisë së Tregtisë dhe Shoqatës së Naftëtarëve që të marrin hapat e nevojshëm për të mos dëmtuar qytetarët me çmimin e Naftës.

Sipas Haradinajt, çmimi i naftës duhet të jetë konform çmimit të tregut, duke mos dëmtuar qëllimisht buxhetin e familjeve kosovare.

Më poshtë gjeni postimin e plotë të Haradinajt:

Dëmtimi i padrejtë financiar i qytetarëve të Republikës së Kosovës është i patolerueshëm. Kjo po ndodhë nga kompanitë që importojnë dhe shesin naftë në Kosovë.

Çmimi i naftës në tregun botëror dhe rajonal është më i ulët aktualisht, derisa në tregun kosovar, operatorët nuk kanë reflektuar.

U bëj thirrje Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, Ministrisë së Tregtisë, Shoqatës e Naftëtarëve dhe të gjithë mekanizmat e tjerë që të ndërmarrin hapat e nevojshëm për ta ndryshuar këtë praktikë të keqe që dëmton qytetarët tanë.

Çmimi i naftës duhet të jetë konform çmimit të tregut! Është e kuptueshme që tregu i lirë funksionon i pavarur, por kjo nuk nënkupton, në asnjë formë, dëmtimin e qëllimshëm të buxhetit të familjeve kosovare!

Komento: