Deklarimi i pasurisë, këta zyrtarë po e mbajn të fshehtë pasurinë – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Deklarimi i pasurisë, këta zyrtarë po e mbajn të fshehtë pasurinë

16:53 | 08 Prill 2019

Deklarimi i pasurisë së zyrtarëve të lartë shtetërorë ka përfunduar me datë 31 mars 2018.

Agjencia Kundër Korrupsionit i ka piketuar 4819 zyrtarë të lartë për deklarim të pasurisë.

Mos deklaruesit e pasurisë, sipas AKK-së do të ndiqen penalisht.

Agjencia njoftoi në ueb-faqen e saj zyrtare se vetëm 13 zyrtarë të lartë nuk e kanë deklaruar pasurinë, shkruan lajmi.

AKK- i ka publikuar edhe emrat e zyrtarëve dhe institucionet ky punojnë:

Po ashtu, AKK-ja ka njoftuar se 35 zyrtarë e kanë deklaruar pasurinë pas afatit ligjor.

Zyrtarët që nuk kanë deklaruar pasurinë në afatin ligjor për arsye shëndetësore dhe të tjera:

Agjencia ka thënë se do ti verifikoj të gjitha pretendimet për arsyet e deklaruara nga zyrtarët e lartë publik për vonesat e deklarimit të pasurisë pas afatit, dhe mos deklarimit të pasurisë edhe pas kalimit të afatit.

Komento: