Dëshironi qe fatura e rrymës t’iu vije më e ulët, ja çka duhet të bëni – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Dëshironi qe fatura e rrymës t’iu vije më e ulët, ja çka duhet të bëni

16:54 | 03 Dhjetor 2019

Ja çka duhet të bëni që fatura e rrymës t’iu vije më e ulët.

Gjatë ditëve të dimrit, shumë qytetarë që nxehen nga energjia elektrike kanë “dhimbje koke” për shkak të rritjes së faturave të rrymës.

Hulumtimet tregojnë se konsumi racional dhe zakonet në ndryshim mund t’i bëjnë faturat dukshëm më të vogla.

Në vijim ju sjellim disa nga këshilla se si të shpenzoni më pak energji elektrike.

Natën, energjia elektrike është më e lirë

Ndizni furrën, bojlerin dhe lavatriçen gjatë natës kur energjia elektrike është më e lirë katër herë.

Rëndësia e ekspozimit

Banesat dhe shtëpitë duhet të jenë të izoluara mirë, rregulloni dritaret dhe dyert që të mos lëshojnë ajër të ftohtë nga jashtë.

Një ndryshim i vogël në zakonet

Fikni dritat në dhomat jo të përdorura. Fikni kompjuterët, TV dhe pajisjet e tjera kur nuk i përdorni.

Kushtojini vëmendje kuzhinës

Gatuani në tenxhere të mbuluara me kapakë të përshtatshëm. Përdorni furrën në mënyrë racionale.

Pajisjet e reja dhe të rregullta

Kujdes i veçantë duhet të bëhet gjatë blerjes së pajisjeve të reja, pasi ato me efikasitet energjetik kursejnë midis pesë dhe 15 për qind të energjisë elektrike.

Shkëputni pajisjet

Mos i vendosni ngarkuesit dhe kabllot e pajisjeve të tjera në prizë kur nuk i përdorni. Ndërsa shpenzimet për pajisje të tilla mund të duken të parëndësishme, kur të gjitha janë mbledhur, ato mund të ndikojnë në faturë.

Komento: