Dështon mbledhja e Komisionit për përzgjedhjen e kandidatëve për anëtar të Bordit të RTK-së – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Dështon mbledhja e Komisionit për përzgjedhjen e kandidatëve për anëtar të Bordit të RTK-së

12:07 | 22 Tetor 2021

Përzgjedhja e kandidatëve për anëtar të Bordit të RTK-së, ka dështuar.

Ka dështuar të mbahet mbledhja e Komisionit Ad Hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për anëtarë të Bordit të Radio Televizionit të Kosovës, shkruan Gazeta Express.

Kësisoj, Komisioni nuk ka arritur që të shqyrtojë as listën e kandidatëve të propozuar për anëtarë të Bordit të RTK-së.Kjo për shkak se jo të gjithë deputetët ishin prezent në mbledhjen e këtij komisioni.

Kështu, deputetët zhvilluar një debat se kur është koha e duhur që të mbahet mbledhja e këtij komisioni me qëllim që të fillojë intervistomi i kandidatëve për anëtarë të Bordit të RTK-së.

“Aktualisht vendi ynë ka pranuar rreth 2000 qytetarë afganë dhe zotimi i Qeverisë shqiptare është të mirëpresë rreth 4000 të tillë. Për më tepër, vetëm pak javë më parë, Forcat tona të Armatosura, dislokuan një kompani të Policisë Ushtarake të cilët do të japin kontributin e tyre për ruajtjen dhe sigurinë e kampit “Bechtel” në afërsi të Ferizajt, ku janë akomoduar refugjatët afganë të strehuar në Kosovë”, u shpreh ai.

Në përfundim të ditës së parë të këtij takimi, ministrat firmosën “Letrën e Qëllimit”, nëpërmjet së cilës vendet anëtare zotohen të bashkëpunojnë mbi zhvillimin e menaxhimin e zbulimit të agjentëve kimikë, biologjikë e radiologjikë, si dhe identifikimin e kapaciteteve, por njëkohësisht edhe për sigurimin e pajisjeve mbrojtëse kimike, biologjike, radiologjike dhe bërthamore.

Komento: