Dorëzohet në Kuvend platforma për dialog – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Dorëzohet në Kuvend platforma për dialog

11:30 | 15 Shkurt 2019

Ekipi negociator e ka dorëzuar në Kuvend platformën për dialog.

Ekipi negociator ka mbërritur në Kuvendin e Kosovës për t’i dorëzuar kryeparlamentarit Kadri Veseli platformën për dialogun me Serbinë.

Draft-platforma e hartuar nga delegacioni i Kosovës thotë se sovraniteti i Kosovës është i padiskutueshëm .

Kjo Platformë përcakton parimet dhe qëndrimin zyrtar të Republikës së Kosovës në procesin e dialogut.

Ajo synohet arritja e konsensusit sa më të gjerë politik dhe shoqëror në procesin e dialogut me Serbinë.

Në këtë draft-dokument thuhet se qëllimi kryesor i Republikës së Kosovës është që nga Republika e Serbisë të sigurojë njohjen dhe pranimin e qartë të sovranitetit të Kosovës si shtet i pavarur, me zotime ligjërisht të detyrueshme.

Më tej thuhet se Marrëveshja përfundimtare, gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht e detyrueshme duhet të jetë e qartë dhe pa dykuptimësi.

“Përvoja tregon se qasja e dykuptimёsisё konstruktive ka rezultuar në zbatimin asimetrik të marrëveshjeve të arritura deri më tani”.

“Çdo marrëveshje përfundimtare duhet të jetë plotësisht në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, e cila parasheh që ‘sovraniteti dhe integriteti territorial i Republikës së Kosovës është i pacenueshëm, i patjetërsueshëm dhe i pandashëm dhe mbrohet me të gjitha mjetet e përcaktuara me këtë Kushtetutë dhe me ligj’”.

Komento: