Edhe ky shtet po e legalizon kanabisin

20:32 | 12 Janar 2019

Ka filluar debati për legalizimin e kanabisit edhe në Itali.

Debati ka përfshirë kryesisht partitë e koalicionit qeverisës.

Në Parlamentit italian, përfaqësues të “Lëvizjes 5 Yjet” kanë depuzituar një draft-propozim në të cilin janë përcaktuar edhe parashikimet ligjore.

Sipas propozimit, në një banesë mund të kultivohen vetëm tre bimë kanabisi, dhe mbajta e 15 gram kanabis i thatë në shtëpi dhe 5 gramë në rrugë.

Ka edhe një draft të dytë ku autorizohet kultivimi i 4 bimëve kanabis në banesë, një prej të cilave të jetë me qëllim terapeutik, ndërsa 3 të tjerat rekrative.

Kundër kësaj ideje ka dalë ministri i Brendshëm Mateo Salvini.

“Propozimi për legalizimin e kanabisit nuk do të kaloj kurrë në parlamentin italian, pasi nuk është në kontrantën qeverisëse që kemi nënshkruar me 5 Yjet”, ka deklaruar ai.`

Komento: