Hahn kërkon nga Qeveria e Kosovës që urgjentisht ta tërheq taksës 100 për qind

18:21 | 10 Dhjetor 2018

Komisionari evropian për Zgjerim dhe Fqinjësi të Mirë, Johannes Hahn, e ka quajtur të papranueshme vonesat për heqjen e taksës 100 për qind ndaj Serbisë.

Hahn, ka shprehur shqetësimin e tij lidhur me taksën e vendosur nga Kosova ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnjës.

Hahn duke folur para gazetarëve në “Konferencën e Pranimit Ministrorë BE-Serbi”, ka thënë se taksa prej 100 për qind e vendosur nga Kosova është kategorikisht kundër vlerave të tregtisë së lirë.

“Kur isha në Beograd dhe Prishtinë, ofrova shërbimet tona të mira për të zgjidhur pengesat e tregtisë së lirë. Ishte e qartë se futja e tarifës 100 për qind për mallrat e importuara nga Serbia dhe Bosnja Hercegovina, është krejtësisht kundër frymës së tregtisë së lirë të CEFTA-s”.

“Kjo është arsyeja pse unë besoj se duhet t’i heqim pengesat e tregtisë së lirë dhe të kërkojmë një zgjidhje të shpejtë sepse kjo do të jetë në interes të të gjithëve”.

“Vonesa është e papranueshme për ne. Edhe një herë, taksa është kundër frymës së përparimit në aspektin e bashkëpunimit rajonal. Bashkëpunimi rajonal mund të zhvillohet vetëm nëpërmjet tregtisë së lirë, lëvizjes së lirë të mallrave dhe lëvizjes së lirë të njerëzve”.

Komento: