Hahn: viti 2025, shumë i rëndësishëm për Ballkanin Perëndimor.

14:12 | 21 Dhjetor 2018

Komisionari për Zgjerim dhe Fqinjësi të Mirë i BE-së, Johannes Hahn ka thënë se vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të promovojnë bashkëpunimin ekonomik dhe mbizotërimin e ligjit në mënyrë që shtetet e atij regjioni të arrijnë në nivelet e BE-së.

“Duhet të promovojnë bashkëpunimin ekonomik dhe mbizotërimin e ligjit në Ballkanin Perëndimor në mënyrë që shtetet e atij regjioni të arrijnë në nivelin e BE-së dhe të ketë perspektivë reale për anëtarësim”, deklaroi Hahn gjatë një interviste me të përditshmen gjermane “Handelsblat”, transmeton lajmi.net.

Ai shtoi se nuk mund të përmendet një datë konkrete por viti 2025 është shumë i rëndësishëm për kredibilitetin e perspektivës evropiane të Ballkanit Perëndimor.

Hahn theksoi se “Viti 2030 do të ishte shumë larg që shtetet kandidate të motivohen dhe përshpejtojnë përpjekjet e tyre”.

Megjithatë, Hahn ka theksuar se një gjë është e qartë e ajo është ekzistimi i të drejtës ligjore dhe luftës kundër korrupsionit në Ballkan.

“Viti 2025 është ambicioz, por jo edhe synim jo real për integrim në BE të shteteve që kanë arritur më së tepërmi në këtë rrugë.

Kjo do të thotë se bisedimet duhet të përfundohen deri më 2023. Po ashtu, bëhet fjalë për kredibilitetin e BE-së. Kur shtetet kandidate i përmbushin kërkesat e tyre, edhe ne duhet t’i përmbushim premtimet tona”, përfundoi ai.

Komento: