Haradinaj jep detaje nga biseda me shefin e NATO-s

13:31 | 19 Dhjetor 2018

Kryeministri Ramush Haradinaj ka treguar nëse ka folur me sekretarin e NATO-s.

Haradinaj me anë të shkrimi, ka njoftuar se gjatë ditës ka zhvilluar një bisedë telefonike me sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg. Thotë se atë e njoftoi për miratimin e tri projektligjeve për ushtrinë.

Haradinaj thotë ta ketë garantuar Stoltenbergun, – si një nga kundërshtuesit e transformimit të FSK’së sipas ligjit – për transparencën në procesin e tranzicionit të forcave të sigurisë në ushtri.

Shkrimi i plotë i Kryeministrit:

Sot, kam zhvilluar një bisedë miqësore telefonike me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, z. Jens Stoltenberg, dhe jam i kënaqur me përkushtimin e NATO-s për të mbështetur Kosovën në tërësi.

Me kënaqësi e informova Sekretarin Stoltenberg për miratimin e Ligjeve për Ministrinë e Mbrojtjes, mandatimin ushtarak të FSK-së dhe shërbimin në FSK.

Po ashtu, e informova për veprimin konkret të Qeverisë së Kosovës në themelimin e Komitetin Ndër-Ministror për Integrimet dhe Anëtarësimin në NATO, si një zhvillim konkret për afrimin e Kosovës me NATO-n.

E garantova Sekretarin Stoltenberg për transparencën e procesit të transicionit të FSK-së, duke shprehur vizionin tim dhe të Qeverisë për thellimin e partneritetit me NATO-n, KFOR-in, NALT-in, Programin e Ndërveprimit të Zgjeruar dhe për gatishmërinë e trupave të FSK-së për kontribut në sigurinë rajonale dhe globale.

Kosova do të punojë ngushtë me NATO-n për të përmbushur kapacitetet e plota operacionale të FSK-së në mandatin ushtarak, si dhe për angazhimin e përbashkët në ofrimin e sigurisë dhe mbrojtjes.

Komento: