Hoxhaj thotë se Vuçiq u ka thënë amerikanëve se është i gatshëm ta njohë Kosovën

22:26 | 01 Mars 2019

Enver Hoxhaj ka deklaruar se Vuçiq u ka thënë amerikanëve e evropianëve se marrëveshja finale duhet të përfshijë njohje të ndërsjellët.

Duke dashur ta theksojë rëndësinë e dialogut me Serbinë, zëvendëskryeministri Enver Hoxhaj bëri të ditur se Aleksandar Vuçiq u ka thënë amerikanëve e evropianëve se është i gatshëm ta njohë Kosovën.

Sipas Hoxhajt presidenti serb u ka thënë amerikanëve e evropianëve se marrëveshja finale duhet të përfshijë njohje të ndërsjellët.

Si mund të arrihet deri tek marrëveshja finale e njohja e ndërsjellë, deklaron Hoxhaj, është një pyetje që ende nuk ka përgjigje, mirëpo vullneti i Vuçiqit është që kjo të arrihet.

Gjatë intervistës për RTV 21 Hoxhaj u deklarua edhe rreth një draft-marrëveshjeje të mundshme për dialogun me Serbinë, pasi më herët është diskutuar se ekziston një e tillë.

Zëvendëskryeministri deklaroi se të gjitha lajmet rreth kësaj që janë shpërndarë, janë të rrejshme apo “Fake Neës”, pasi sipas tij një marrëveshje e tillë nuk ekziston.

Hoxhaj bëri të ditur edhe mendimin e tij për taksën kundër produkteve serbe. Sipas tij taksa po shkakton probleme për politikën e jashtme, dialogun dhe marrëdhëniet tona me Amerikën.

Si rrjedhojë e kësaj mendimi i Hoxhajt është se tarifa duhet suspenduar, gjë të cilën e kanë kërkuar edhe delegacioni amerikan gjatë vizitës në Kosovë.

Sipas Hoxhajt delegacioni amerikan nuk sheh ndonjë vit më historik ku mundësia e marrëveshjes është më e madhe.

Komento: