Ish-Sekretari i Klintonit: Trump po shemb shtyllat e stabilitetit të ndërtuar për 70 vjet

13:43 | 21 Dhjetor 2018

Ish-sekretari I Mbrojtjes në mandatin e Bill Klintonit, William Cohen ka thënë se Trump po e rrezikon stabilitetin e ndërtuar për 70 vjet.

“Presidenti po i godet shtyllat e stabilitetit dhe sigurisë, të cilat ne i kemi ndërtuar në 70 vitet e kaluara. Ai po i shkatërron ato në mënyrë të vazhdueshme, duke i kritikuar publikisht aleatët tanë të NATO-s”, deklaroi Cohen.

“I kemi disa vendime që lidhen me kërcënimet më të mëdha për sigurisë tonë kombëtare, përfshirë vendimet për Rusinë, Sirinë, Afganistanin dhe Korenë Veriore.

A mendoni se e meriton Trumpi të jetë komandant suprem”, shtoi ai. “Sipas vlerësimi tim, jo.

Më duhet ta them publikisht se nuk e kam përkrahur që të bëhet president.

E kam ditur se ai nuk është i përshtatshëm për këtë pozitë. Nuk pajtohem me mënyrën se si ai i trajton çështjet e sigurisë dhe aleatët tanë.

Ai po i tradhëton interesat tona”, tha Cohen, shkruan “Real Clear Politics”.

Komento: