Ja çka po i pret zyrtarët që nuk e deklaruan pasurinë – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Ja çka po i pret zyrtarët që nuk e deklaruan pasurinë

10:31 | 10 Prill 2019

Agjencia Korrupsionit ka treguar se çka do të ndodh me zyrtarët që nuk e kanë deklaruar pasurinë e tyre.

Më 1 prill ishte dita kur përfundoi afati ligjor për deklarimin e pasurisë për të gjithë zyrtarët e lartë të shtetit.

Por, nga 4.819 zyrtarë publikë sa ishin të përfshirë në listën e Agjencisë Kundër Korrupsionit, 4.755 iu përgjigjen pozitivisht afatit të këtij institucioni për deklarim të pasurisë, apo 98.67 për qind.

64 punonjës të institucioneve publike të shtetit nuk e respektuan afatin e përcaktuar ligjor.

“Prej numrit të përgjithshëm të atyre që kanë pasur për obligim ta deklarojnë pasurinë, 35 zyrtarë të lartë publikë kanë deklaruar pasurinë pas afatit, 16 nuk e kanë deklaruar pasurinë me arsye, kurse 13 prej tyre nuk e kanë deklaruar pasurinë deri më tani”, thuhet në njoftimin e Agjencisë.

Ligji për Deklarimin e Pasurisë parasheh deklarimin e pasurisë për të gjithë zyrtarët e lartë publikë të institucioneve shtetërore. Sipas Agjencisë Kundër Korrupsionit, nga 1 prilli i këtij viti ky institucion ka përmbyllur edhe deklarimin e rregullt vjetor të pasurisë.

Sipas njoftimit të AKK-së, të gjithë ata që nuk e deklaruan pasurinë por edhe ata që patën vonesa dhe shprehën arsye për mosdeklarim, ky institucion do t’i verifikojë të gjitha pretendimet.

“Agjencia do t’i verifikojë të gjitha pretendimet për arsyet e deklaruara nga zyrtarët e lartë publikë për vonesat e deklarimit të pasurisë pas afatit, dhe mosdeklarimit të pasurisë edhe pas kalimit të afatit”, thuhet në njoftimin e AKK-së.

Komento: