Ja pse u suspendua Polici për rastin e djalit të Shpend Maxhunit

11:35 | 19 Dhjetor 2018

Lidhur me rastin e djalit të Shpend Maxhunit ishte suspenduar një polic pasi bëri hyrje të paarsyetuar në sistem e të dhënave.

Zyrtari policor, Afrim Karaxha, ishte raportuar se është suspenduar nga puna me dyshimin se ka zbuluar për media që Shpëtim Maxhuni, djali Shpend Maxhunit, shefit të Agjencisë Kosovare për Inteligjencë, është përfshirë në një rast penal.
Por drejtori i Policisë, Rashit Qalaj, ka thënë se nuk ka qenë kjo arsyeja e suspendimit.

“Nuk është suspenduar se ai i ka njoftuar mediat për rastin, por se ka hyrë në mënyrë të paautorizuar në sistemin e të dhënave”.

“Ai ka hyrë disa herë në këtë sistem dhe të gjitha ato i ka arsyetuar, por nuk ka mundur ta arsyetoj edhe një hyrje 18 sekondëshe. Pasi këto informata janë shumë të klasifikuara, është konstatuar se ai i ka nxjerrë disa nga ato”.

Kështu ka thënë Qelaj para Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri, njofton klankosova.

Komento: