Këshilltari i Presidentit tregon se cili është kushti i Serbisë për njohjen e Kosovës

21:59 | 09 Janar 2019

Këshilltari i Presidentit të Kosovës, Hashim Thaҫit, ka folur për marrëveshjen mes Kosovës dhe Serbisë.

Blerim Shala ka thënë se Serbia do ta kushtëzojë njohjen e Kosovës me marrjen e një pjese të territorit të saj.

“Serbia kërkon territor për njohje”, ka deklaruar Shala, duke shtuar se, megjithatë, një kërkesë e tillë nuk është bërë zyrtarisht.

“Por, aludimet janë të qarta”, është shprehur ai, duke iu referuar deklaratave publike të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq.

Sipas Shalës, diskursi i Vuçiqit është që një pjesë e Kosovës të bëhet pjesë e Serbisë.

Komento: