Këto janë sanksionet e dhimbshme që Milan i mori nga UEFA

15:54 | 14 Dhjetor 2018

Pas një pritjeje të gjatë, UEFA njoftoi vendimin e tyre të ri për AC Milan sot, pasi pala e San Siro e apeloi vendimin e mëparshëm në CAS.

Përveç mbajtjes së 12 milion eurove që Milani bëri gjatë sezonit të Europa League, UEFA gjithashtu lëshoi një afat për Rossonerët që të thyejnë edhe atë, që është qershori i vitit 2021, shkruan ORAinfo

Rossonerët gjithashtu mund të regjistrojnë vetëm 21 lojtarë në dy sezonet e ardhshme evropiane (2019 / 20 dhe 2020/21).

Pra, çfarë do të thotë kjo për Milanin? Epo, për fillestarët, ata do të përballen me një periudhë të vështirë në të cilën do të duhet të stabilizojnë llogaritë, në mënyrë që të përmbushin afatin përfundimtar. Në vitin 2017/18, ata regjistruan një humbje prej 123 milion euro, ndërsa në vitin 2015 dhe 2014 ata kishin përkatësisht 89 milion dhe 91 milion euro.

Për këtë arsye, shpengimi i Higuain do të jetë i shtrenjtë për të thënë më së paku: 36 milionë euro për Juventusin dhe 18 milion euro bruto në paga. Prandaj, është gjithashtu e vështirë të parashikohet lëvizja e ardhshme e Elliott, edhe pse është e sigurt se vendimi do t’i ndalë planet e tyre për klubin./ORAinfo/

Komento: