Kjo është deputetja e parë shqiptare në Bundestag – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Kjo është deputetja e parë shqiptare në Bundestag

00:09 | 28 Shtator 2021

Kosovarja Afërdita Suka deputetja e parë shqiptare në Bundestag.

Afërdita Suka është zgjedhur deputete në Landin e Berlinit për Partinë e Gjelbër, duke u bërë kështu e para deputete shqiptare në Bundestagun gjerman.

E lindur në Kosovë, Suka ka emigruar në Gjermani në moshën 12 -vjeçare, ku ka deklaruar se ka gjetur shtëpinë e saj të dytë në Berlin. Pasi studioi shkencat shoqërore në Universitetin Humboldt në Berlin, Suka ka punuar ndër të tjera si konsulente në Administratën e Senatit.

Në zgjedhjet për Senatin e Berlinit shqiptarja Aferdita Suka ka fituar mandatin e drejtpërdrejt, që është një sukses i jashtëzakonshëm.

Aferdita Suka ka lindur në vitin 1980 në Kosovë. Por si fëmijë ka ardhur në Gjermani. Në zgjedhjet e 26 shtatorit, Aferdita ka kandiduar në listën e ekologjistëve në Tempelhof- Schöneberg, ku fitoi vota të mjaftueshme për t’u futur në Senatin e Berlinit.

Ajo thotë se në këtë rrugë e kanë ndihmuar shumë edhe shqiptarët, Sipas saj, me rëndësi është që shqiptarët kanë treguar kohët e fundit më shumë interes për politikën në Gjermani.

Aferdita Suka ka marrë disa mirënjohje për angazhimin e saj. E në të ardhmen do të angazhohet edhe më fuqishëm në çështjet e integrimit, përmirësimit të gjendjes së gruas, në arsim dhe në fusha të tjera. Aferdita Suka ka mbaruar studimet për shkenca sociale.

Komento: