Kjo komunë ka më së shumti deputetë në Kuvendin e Kosovës – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Kjo komunë ka më së shumti deputetë në Kuvendin e Kosovës

09:23 | 22 Dhjetor 2019

Në zgjedhjet që janë mbajtur me 6 tetor, qytetarët kanë zgjedhur deputetët për Kuvendin e Kosovës në legjislaturën e shtatë.

Ajo që bie në sy është përfaqësimi jo i madh i grave në krahasim me burrat. Në legjislaturën e re do të jenë 81 burra, kurse vetëm 39 gra.

Mosha mesatare e deputetëve do të jenë 42 vjeç.

60 deputet janë të njëjtë nga legjislatura e kaluar, 40 janë që kanë garuar për herë të parë. 11 deputetë janë që kanë pasur 2 apo më shumë mandate.

Kurse 9 deputetë janë zgjedhur për herë të parë por që kanë garuar edhe në zgjedhjet e kaluar.

Komuna që ka më së shumti deputetë është ajo e Prishtinës me 17 deputet.

Prizreni do të përfaqësohet me 16, Skenderaji me 10, Mitrovica me 9 dhe Peja po ashtu me 9.

Komento: