Kurti viziton korrje-shirjet në Malishevë: Djerrina me gurë është bërë arë me grurë – buka jonë, në sofrën tonë

13:57 | 10 Korrik 2024
kurti-viziton-korrje-shirjet-ne-malisheve:-djerrina-me-gure-eshte-bere-are-me-grure-–-buka-jone,-ne-sofren-tone

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, bashkë me ministrin e Bujqësisë, Faton Pecin, panë nga afër korrje-shirjen e grurit te fermeri Asman Kryeziu në Malishevë.

Kurti tha se fermeri Kryeziu mbolli grurë në një vend që më herët ka qenë djerrinë e prej së cilës paraprakisht janë nxjerrë 260 metra kub gurë.

“Siç e tha edhe fermeri Asman Kryeziu, djerrina me gurë është bërë arë me grurë dhe është në funksion të programit tonë që bukën e motmotit ta kemi tonën, pra buka jonë, në sofrën tonë, nga toka jonë”.

“Buxheti për Ministrinë e Bujqësisë është rreth 100 milionë euro, siç edhe kemi premtuar, dhe tash në njërën anë subvencionojmë edhe naftën, edhe plehun, edhe rendimentin me katër cent, këtë të fundit për kilogram, e në anën tjetër edhe i kemi zvogëluar jashtëzakonisht shumë dokumentet që i nevojiten bujkut tonë për të aplikuar për subvencione”, shkroi Kurti.

Më tej kurti tha se me prodhimtarinë e shtuar të këtij viti prej 140 mijë deri në 150 mijë ton grurë, Kosova do ta mbulojë e tejkalojë importin që e ka pasur prej 139 mijë tonë grurë vitin e kaluar.

Komento: