LDK bëhet pjesë e qeverisë, nëse ndodh kjo gjë – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

LDK bëhet pjesë e qeverisë, nëse ndodh kjo gjë

09:45 | 23 Shkurt 2019

Deputeti i LDK-së, Naser Rugova, ka thënë se LDK-ja bëhet pjesë e qeverisë gjithëpërfshirëse vetëm nëse marrin pjesë të gjitha partitë.

Ideja e Lidhjes Demokratike të Kosovës për formimin e një qeverie gjithëpërfshirëse nuk po shihet seriozisht as nga deputetët, por as nga analistët politikë.

Sipas tyre, LDK-ja e ka të qartë se një gjë e tillë është e pamundur, por po dëshiron të shfaqet si parti e cila ka gjetur zgjidhje për problemet e vendit

Lidhja Demokratike e Kosovës është shprehur e gatshme të udhëheqë një qeveri gjithëpërfshirëse, pjesë e së cilës do të ishin të gjitha partitë politike. Por LDK-ja ka theksuar se nuk do të bëhej pjesë e qeverisë gjithëpërfshirëse nëse edhe vetëm një parti e kundërshton. Duke ditur qëndrimin kundër të Lëvizjes Vetëvendosje karshi kësaj çështjeje analistët vlerësojnë se LDK-ja nuk e ka seriozisht këtë iniciativë.

Sipas tyre, LDK-ja e ka të qartë se një gjë e tillë nuk mund të ndodhë, por vetëm po dëshiron të shfaqet si parti që po gjen zgjidhje për problemet aktuale në vend. Edhe për Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës një gjë e tillë është e papranueshme.

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Naser Rugova, në një përgjigje për “Zërin” ka thënë se partia e tij do të bëhet pjesë e qeverisë gjithëpërfshirëse vetëm në rast se LDK-ja udhëheq dhe në këtë qeveri marrin pjesë të gjitha partitë pa dallim. Sipas tij, kjo ide e LDK-së ka ardhur pas situatës që është krijuar në Kosovë dhe pas pamundësisë për të shkuar në zgjedhje.

Komento: