Mbahet takimi Kosovë – Bosnjë, a u morën vesh për taksën – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Mbahet takimi Kosovë – Bosnjë, a u morën vesh për taksën

17:29 | 24 Janar 2019

Heqja e taksës ka qenë temë e bisedimeve mes përfaqësuesve të Kosovës dhe atyre të Bosnjë Hercegovinës.

Ministria e Tregtisë së Jashtme dhe Marrëdhënieve Ekonomike e Bosnjës dhe Hercegovinës organizoi sot një takim ndërmjet delegacionit të Bosnjë dhe Hercegovinës dhe Kosovës, ku u diskutua për vendimin e Prishtinës për taksat prej 100 për qind për mallrat nga Bosnja.

Të dy palët ranë dakord që me bisedimet e sotme të hapen dyer për dialog të mëtejshëm dhe se në një periudhë të shkurtër, institucionet kompetente duhet të gjejnë zgjidhjet më të mira për pengesat ekzistuese në lëvizjen e njerëzve, mallrave dhe shërbimeve, shkruan media serbe N1.

Duke insistuar në zgjidhjen urgjente të problemeve, në mënyrë për të parandaluar dëmet e mëtejshme për biznesmenët lokal, delegacioni i Bosnjës kërkoi heqjen e përkohshme të taksës, por të njëjtën kohë të kërkohet një zgjidhje për lëvizjen e lirë të njerëzve dhe rregullimin e regjimit të vizave, sipas modelit të vendeve të tjera që nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Delegacioni i Kosovës do të informojë autoritetet kompetente në lidhje me iniciativën e palës së BeH, duke theksuar nevojën që në një kohë sa më të shpejtë të krijohen kushtet për zgjidhjen e çështjes së njohjes së dokumenteve dhe liberalizimin e vizave midis BeH dhe Kosovës.

Në takim, përveç zyrtarëve të Ministrisë së Tregtisë së Jashtme dhe Marrëdhënieve Ekonomike dhe Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës, morën pjesë edhe përfaqësues të CEFTA-s.

Përfaqësuesja e Ministrisë së Financave të Shqipërisë, e cila aktualisht kryeson CEFTA-n, Majlinda Hafizit, theksoi rëndësinë e respektimit të marrëveshjes CEFTA-s në kuadër të proceseve të mëtejshme të integrimit, dhe shprehu besimin se në këtë rast, sa më shpejt që të jetë e mundur, për të gjetur një zgjidhje të përshtatshme në interes të dyja palëve, është bërë e ditur pas takimit nga ana e CEFTA-s.

Komento: