Milan ka pare për të investuar, por ka një problem

15:35 | 10 Janar 2019

Një raund tjetër. Dhe kjo nuk do të jetë e fundit. Siç raportohet nga Il Giornale, nesër Milan do të jetojë një tjetër episod i tregimit të komplikuar financiar Fair Play.

Udhëheqësit e klubit, në fakt, të udhëhequr nga Ivan Gazidis, do të takohen me UEFA për të diskutuar pozicionin e Rossonerëve në pikëpamje të apelimit të ri ndaj CAS, përcjell ORAinfo.

Sanksionet që i janë shkaktuar Milanit për shkeljen e FFP-së në periudhën trevjeçare nga viti 2014 deri në vitin 2017 tani janë të njohura: 12 milionë gjoba, kufizime të skuadrave për 21 lojtarë dhe llogari në vitin 2021, për të mos mbetur pa gara evropiane.

Takimi nuk do të jetë vendimtar, por rossonerët (të cilët dëshirojnë të kalojnë afatin përfundimtar për një buxhet të balancuar në 2023) përsëri do të nxjerrin në pah ashpërsinë e tepërt të dënimit.

Një koncept që Gazidis do të përsërisë sot në vizitën në ECA, gjithashtu të kërkojë banka të dobishme nga Shoqata e klubeve evropiane kundër rregullave të pamëshirshme.

Milani ka para për të investuar, por në të njëjtën kohë rregullat i ndalojnë ata që të bëjnë kështu.
Një mekanizëm shtrembërues i kritikuar edhe nga FIFA, por pa efekt, duke pasur parasysh qëllimin e UEFA-s, siç shpjegohet nga Bild, për të shtrënguar më tej rregullat e Fair Play Financiare, duke kufizuar, madje edhe më shumë, mundësitë e shpenzimit dhe përparimit në kuptimin sportiv. /ORAinfo/

Komento: