Miratohet abetarja e përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Miratohet abetarja e përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës

17:00 | 08 Korrik 2022

Shqipëria dhe Kosova do të kenë një abetare të përbashkët.

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit e Kosovës dhe Ministria e Arsimit dhe Sportit e Shqipërisë, me propozim të Komisionit të Përbashkët Kosovë-Shqipëri kanë nënshkruar vendimin për miratimin e tekstit të vetëm të përbashkët “Abetare”.

Sipas këtij vendimi, teksti i vetëm i përbashkët “Abetare” duhet të përfshihet në katalogun e teksteve shkollore të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë.

Abetarja e përbashkët është e shtëpive botuese “Botimet Pegi” në Shqipëri dhe “Dukagjini” në Kosovë e cila është renditur e para në listën fituese të konkursit për tekstin e përbashkët “Abetare”.

Komento: