Ndodhi në Kosovë: Trevjeçare në klasë të parë – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Ndodhi në Kosovë: Trevjeçare në klasë të parë

10:09 | 30 Dhjetor 2018

Një rast i veçantë kishte ndodhur në Kosovë, ku një trevjeçare ishte regjistruar në klasë të parë.

Para 15 vjetësh Shqipdona Hajdaraj u bë një rast i pazakontë në fshatin Klladernicë të komunës së Skenderajt.

Ende pa i mbushur katër vjet ajo filloi klasën e parë, ndërsa si 16-vjeçare Shqipdona ka filluar studimet në universitet.

Shqipdona Hajdaraj ishte vetëm trevjeçare kur ka filluar klasën e parë në shkollën “Migjeni”, në fshatin Klladernicë të komunës së Skenderajt. Edhe pse shumë e vogël ajo i kishte lënë lodrat e saj në shtëpi për të filluar një rrugëtim të ri.

Shkas për këtë rast u bë motra e Shqipdonës, e cila ishte dy vjet më e madhe e nga e cila nuk pranonte të ndahej. Prindërit e saj u detyruan që t’i dërgojnë dy vajzat bashkë në shkollë, fillimisht në ciklin parashkollor e më pas edhe në klasën e parë.

Shqipdona thotë se fillimi i shkollimit në moshë kaq të re ka qenë i vështirë, pasi ajo kishte probleme me gjumin dhe me ecjen. Probleme ajo kishte edhe gjatë lojërave me fëmijët e tjerë, për shkak se fizikisht ishte e pafuqishme kundrejt atyre që ishin dy vjet më të mëdhenj se ajo. Por vështirësitë nuk e kanë ndaluar atë që të vazhdojë shkollimin për vitet në vijim.

Ajo për “Zërin” ka rrëfyer rreth sfidave me të cilat ishte ballafaquar gjatë shkollimit.

Komento: