Nis seanca konstituive e Kuvendit – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Nis seanca konstituive e Kuvendit

15:20 | 26 Dhjetor 2019

Ka filluar seanca konstituive e Kuvendit.

Fillon sKa filluar në Kuvend të Kosovës, seanca konstituive e legjislaturës së shtatë, raporton Gazeta Express.

Mbledhja konstituive e legjislaturës udhëhiqet nga deputeti më i vjetër, i ndihmuar nga deputeti më i ri i zgjedhur. Kësaj radhe seanca do të udhëhiqet nga deputeti i VV-së, Jahja Kokaj, si dhe deputetja tjetër e kësaj partie, Fjolla Ujkani.

Fillimisht, kryesuesi kërkon nga një përfaqësues që të caktohet nga partitë politike në Kuvend për të bërë verifikimin e kuorumit dhe të mandateve.

Komisioni i përkohshëm e shqyrton dokumentacionin përkatës të zgjedhjeve, ia paraqet Kuvendit raportin për vlefshmërinë e mandateve të deputetëve të Kuvendit dhe e verifikon kuorumin në mbledhjen konstituive të legjislaturës së Kuvendit.

Pas verifikimit të mandateve, deputetët betohen, derisa deklaratën e betimit e lexon kryesuesi i mbledhjes.

Pikë e fundit e rendit të ditës është zgjedhja e kryetarit dhe nënkryetarëve, që e përbëjnë kryesinë e Kuvendit.

Kujtojmë se partia e parë e dalë nga zgjedhjet e gjashtë tetorit, Vetëvendosje dhe LDK në këtë seanca shkojnë pa marrëveshje për koalicion.

Komento: