Një ditë para votimit të Ushtrisë, veriu mbushet me flamuj serb

22:32 | 13 Dhjetor 2018

Serbët e veriut të inatosur me formimin e ushtrisë, ka vendosur flamuj nëpër ballkone.

Terrasat e banesave dhe dyqanet në veri të Mitrovicës janë mbuluar me flamuj të Serbisë.

Kjo për të shprehur kundërshtinë lidhur me transformimin e FSK-së në Forca të Armatosura të Kosovës.

Votimi i ushtrisë në seancën e nesërme i ka prekur serbët të cilët banojnë në këtë pjesë, të cilët edhe po protestojnë kundër bërjes së Kosovës me ushtri.

Siç shihet në këto pamje, terrasat dhe dyqanet në pjesën veriore të Mitrovicës janë dekoruar me flamuj të Serbisë.

Vendosja e këtyre flamujve është edhe kundërpërgjigje për vendosjen e flamujve të Amerikës që u vendosën në komunat e Kosovës.

Komento: