Njihuni me vendin në të cilin ka më më shumë vdekje se lindje – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Njihuni me vendin në të cilin ka më më shumë vdekje se lindje

20:10 | 11 Shkurt 2020

E dini se cili është vendi në të cilin ka më shumë vdekje se sa lindje?

Viti 2019 shënoi një bilanc negativ në Itali për sa i përket raportit mes numrit të lindjeve dhe të vdekjeve, një ndër bilancet më negative në 102 vitet e fundit.

Sipas statistikave të publikuara nga Istat janë shënuar 647 mijë vdekje dhe 435 mijë lindje duke lënë një bilanc negativ prej 212 mijë.

Numri mesatar i fëmijëve për një grua është 1.29 ndërsa mosha mesatare e lindjeve është 32.1.

Ndërkohë shtimi i popullsisë është përqendruar në veri të vendit.

Sipas Istat, zhvillimi demografik është regjistruar në provincat e Bolzanos dhe Trento.

Në 1 janar 2020, në Itali numërohen 5.4 milion e 382 mijë qytetarë të huaj ndërkohë që numri shtetasve vendas është 55 milion.

Komento: