Nuk e bëri shteti, por Halil Kastrati: Ndërton 120 shtëpi për skamnorët dhe siguron 100 mijë euro për të sëmurit

16:06 | 21 Dhjetor 2018

Shoqata bamirëse ‘Jetimat e Ballkanit’ gjatë vitit 2018 ka bërë mbi 120 familje me banesa dhe ka siguruar mbi 100 mijë euro për të sëmurit.

Humanisti Halil Kastrati, drejtor i kësaj shoqate ka treguar për kontributin që kjo shoqatë ka dhënë për familjet shqiptare .

Ai përmes një publikimi në Facebook ka treguar se këtë vit kanë ndërtuar mbi 120 shtëpi kurse mbi 600 mijë kilogramë ushqim i ka shpërndarë për nevojtarët.

Siç ka njoftuar Kastrati të gjithë këtë e ka arritur me ndihmën e kontribuesve dhe njerëzve të vullnetit të mirë.

“Kontributi i juaj e puna e jonë këtë vit. Me buzëqeshje e nisëm dhe me buzëqeshje po e përfundojmë këtë vit, mbi 600.000 kg ushqim për nevojtarët për një vit, mbi 100.000 shujta në kuzhinën tonë këtë vit, mbi 100.000 euro të dhuruara për shumë të sëmurë, mbi 120 shtëpi e banesa në trojet shqiptare, mbi 100 paga mujore për jetima, mbi 50 bursa studentore këtë vit, Faleminderit të gjithëve e Zoti ju shpërbleftë”, ka shkruar Kastrati në Facebook.

I njohur si hoxhë, humanisti Halil Kastrati përmes donacioneve të siguruara nga njerëz të vullnetit të mirë, ka bërë qindra familje të varfra me banesa ose shtëpi. Veprimtaria e tij nuk shtrihet vetëm në Kosovë por në të gjitha trojet shqiptare.

Përveç ndërtimit të shtëpive, shoqata e Halil Kastratit u ofron qindra qytetarëve ushqim në ditë në kuzhinën e tij në Prizren dhe qytete të tjera.

Komento: