Numri i pjesëtarëve të Njësisë Speciale rritet nga viti i ardhshëm

12:09 | 19 Dhjetor 2018

Policia e Kosovës ka planifikuar që vitin e ardhshëm rritet numri i pjesëtarëve të Njësisë Speciale.

Drejtori i Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj tha se vitin e ardhshëm do të rritet numri i pjestarëve të Njësisë Speciale.

Edhe pse tha se kurohet kosto shtesë për blerjen e pajisjeve, drejtori shpreson të marrë mbështetjen për këtë kërkesë.

Qalaj në Komisionin për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e FSK-së, duke raportuar punën pas marrjes së mandatit tha se ka kërkuar auditim të brendshëm në fushën e financave, prokurimit dhe logjistikës.

“Që nga marrja e detyrës si drejtor i Policisë kam kërkuar një auditim të brendshëm në fushën e financave, prokurimit dhe logjistikës në mënyrë që ta dimë gjendjen reale dhe të i hartojmë prioritetet në polici, po ashtu implementimi i udhëzimeve në respektimin e orarit të punës dhe orari në polici është qind për qind dhe nuk kemi më dukuri të policëve në kateteri, në objekte fetare në orarin e punës etj”, tha Qalaj.

“Kemi bërë rritjen e kapaciteteve të reagimit të shpejtë, kemi rrit kapacitetet e Njësive Speciale dhe intervenuese dhe kemi konstatuar se numri aktual është i pamjaftueshëm për të kryer një operacion kur është e nevojshme dhe kemi situata të paparashikuara kjo kushton si në pajisje dhe vetura, por kjo nevojitet dhe besoj se do të i kemi deri në fund të vitit të ardhshëm”, tha ai.

Komento: