Partia Serbe kërkon zgjidhje të statusit të Kosovës

12:14 | 23 Janar 2019

SMS, Partia e Serbisë Moderne bën apel që të zgjidhet statusi i Kosovës përmes bashkëpunimit në mes shqiptarëve dhe serbëve.

Partia e Serbisë Moderne (Stranka moderne Srbije – SMS), ua ka bërë thirrje partieve në pushtet dhe atyre opozitare në Serbi që të pranojnë marrëveshjen sipas të cilës “Me të drejtat dhe liritë njerëzore nuk ka kompromis”, raporton FoNet.

Marrëveshja, siç raportojnë mediat serbe, “vetëkupton angazhimin për pajtimin e shqiptarëve dhe të serbëve në Kosovë, zgjidhjen e qëndrueshme të statusit të Kosovës, pa konflikt të ngrirë, Serbinë në eurointegrime “pa flirte me fuqi të tjera botërore”, si dhe pajtimin e qëndrueshëm të shteteve në rajon”, transmeton Koha.net.

Komento: