Pas mbledhjes së Kryesisë së partisë, LDK-ja ka një kërkesë

20:26 | 19 Dhjetor 2018

LDK-ja ka një kërkesë për Komisionin Qendror të Zgjedhjeve.

Mustafa pas mbledhjes së Kryesisë së partisë ka deklaruar se ata kërkojnë t’i kenë dy anëtarë në KQZ, ashtu siç është e përcaktuar me Kushtetutë dhe jo vetëm një siç ka kërkuar presidenti Thaçi.

Sipas Mustafës, në interpretimin e Gjykatës Kushtetuese thuhet që grupe parlamentare llogariten ato që hyjnë në zgjedhje dhe marrin vota dhe jo ato që formohen pas konstituimit të Kuvendit.

“Si të tilla ne kemi pasur tri grupe parlamentare dhe ne konsiderojmë se vetëm ato grupe parlamentare kanë të drejtë të kenë përfaqësuesit e tyre në KQZ. Dhe sipas kësaj LDK-së i takojnë dy vende dhe jo një vend ashtu siç është interpretimi dhe kërkesa e presidentit, sepse ato mund të jenë pazare të presidentit me grupet parlamentare që janë formuar më vonë në Kuvend”, ka shtuar Mustafa.

Ai ka deklaruar se do t’i drejtohen presidentit Thaçi me kërkesën që LDK t’i ketë dy anëtarë në KQZ dhe nëse nuk plotësohet kjo kërkesë atëherë ata do t’i ndjekin rrugët ligjore.

“Në këtë aspekt do t’i drejtohemi presidentit me kërkesë, që LDK t’i ketë dy vende në KQZ. Nëse ai vazhdon me të veten ne do të vazhdojmë rrugën tonë ligjore, sepse konsiderojmë që presidenti ka bërë dy shkelje të mëdha, një që po i ndryshon kriteret që janë të përcaktuara me Kushtetutë dhe e dyta që i ka shkelur të gjitha afatet për konstituimin e KQZ-së”, ka potencuar Mustafa.

Po bëhen pothuajse tetë muaj prej kur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është jofunksional.

27 marsi ka qenë dita kur anëtarëve të këtij mekanizmi i ka përfunduar mandati, ndërsa emërimi i anëtarëve të rinj ende nuk është bërë nga ana e presidentit të Republikës.

Komento: