Presidenti Thaçi ka disa fjalë për Ditën e Tokës – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Presidenti Thaçi ka disa fjalë për Ditën e Tokës

12:21 | 22 Prill 2019

Sot po shënohet Dita e Tokës.

Presidenti Thaçi ka thënë se Dita e Tokës, 22 Prilli, duhet të na shërbejë si alarm për rritjen e kujdesit dhe për një ndërgjegjësim kolektiv për rëndësinë e mjedisit ku jetojmë.

Thaçi ka thënë se secili prej nesh duhet të përkujdeset që mjedisi të jetë sa më i pastër dhe me sa më shumë gjelbërim, si dhe duhet të kufizojmë përdorimin e produkteve që ndotin dhe dëmtojnë natyrën.

Ky është postimi i plotë:

Dita e Tokës, 22 Prilli, i shërben tërë botës si alarm për rritjen e kujdesit dhe për një ndërgjegjësim kolektiv për rëndësinë e mjedisit ku jetojmë. Njerëzimi sot është një prej dëmtuesve më të mëdhenj të tokës, pyjeve, lumenjve dhe gjitha resurseve të tjera, prandaj ne të gjithë duhet të reflektojmë dhe të jetojmë duke u përkujdesur për gjithçka që na rrethon. Shkenca ka grumbulluar mjaft fakte që tregojnë se dy dekadat e ardhshme do të jenë vendimtare për fatin e planetit tonë. Duhet që secili prej nesh të përkujdeset që mjedisi të jetë sa më i pastër dhe me sa më shumë gjelbërim, si dhe të kufizojmë përdorimin e produkteve që ndotin dhe dëmtojnë natyrën. Vetëm atëherë ne të gjithë do të jetonim më shëndetshëm dhe do ta ruanim planetin tonë për gjeneratat e ardhshme!.

Komento: