Punimet në rrjet, këto zona do të mbesin pa rrymë gjatë dy ditëve të ardhshme – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Punimet në rrjet, këto zona do të mbesin pa rrymë gjatë dy ditëve të ardhshme

17:00 | 14 Nëntor 2022

KEDS ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të realizohen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

15.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Dresniku (kodi: 52000007) prej orës 12:00 deri në ora 12:30

Vendet: Klinë, Dresnik, Dollc, Gremnikë.

Arsyeja: Evitim rreziku, montimi i izolatorëve të tensionit të mesëm.

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/04 [kV] Gjon Serreqi (kodi: 13000010055) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

TS 10/04 [kV] Herticët (kodi: 13000010041) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: GJon Serreqi, Herticët dhe rr.Ismet Krasniqi.

Arsyeja: Evitim rreziku, kalimi i rrjetit në shtylla të reja dhe demontimi i shtyllave të vjetra.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04 [kV] Ismet Krasniqi (kodi: 12000014127) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

TS 10/04 [kV] Ismet Krasniqi “Refresh”Sh.p.k(kodi: 12000014064) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: rr.Ismet Krasniqi dhe Refresh-i.

Arsyeja: Evitim rreziku, kalimi i rrjetit në shtylla të reja dhe demontimi i shtyllave të vjetra.

16.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Ropotova (kodi: 62000014) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishte, Begaj

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10kV, shtrëngimi i përçuesve, pastrim i trasesë.

2.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Betonjerka (kodi: 70000104) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë). Fshatrat: Zabërxhë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Radavci (kodi: 50000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Novosella,Radavci,brestoviku,Dogna,Jabllanica e madhe.si dhe BRRE-Hidrocentrali Radavci,

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve

2.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Rakoshi (kodi: 54000001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushicë, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Lumbardhi (kodi: 53000005) prej ores 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel, Maznik

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Peqani (kodi: 32000007) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhël, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetisht, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllacë dhe Pompat e benzinës Bes co.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, ndërrimi i TR të mbingarkuar).

2.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Reshtani (kodi: 32000017) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Reshtan, Therande (një pjesë), Lagjja Bajraktari, Reshtani 1 dhe Reshtani 3.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Kaçaniku i vjetër (kodi: 40043007) prej ores 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i vjetër, Stagovë, Begracë, Elezaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së transformatorëve të mbingarkuar.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Skivjan (kodi: 80080009) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë(një pjesë), Osek Pashë, Plançor, Skivjan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuara.

16.11.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Skenderaji do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llausha (kodi: 74000011) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Llausha, Rreci, Gecët, Vojvoda, Manastiri dhe lagjja e III. e qytetit.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i trafos së vjetër.

Ferizaj

1.

NS TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] QMI (kodi: 41000011) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh dhe Hospital Kosova.

Arsyeja: Projekt investiv, energjizimi i daljes së re QMI.

Prishtinë

1.

NS TS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

TS 10/04[kV] Rezidenca Marigona 1 (kodi: 10000001110) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

TS 10/04[kV] Lagjja Marigona Rezidencë sh.p.k Erolld Belegu (kodi: 10000001139) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

TS 10/04[kV] Rasim Mërlaku “Marigona Rezidenc[” (kodi: 10000001158) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Marigona 1 dhe Marigona Rezidencë.

Arsyeja: Projekt investiv, energjizimi i daljes së re QMI.

2.

NS TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Lumi Madh-Prugovc (kodi: 15019008) prej orës 09:00 deri në ora 17:30

Vendet: Raskovë, Bakshia, Mulliri Prugovc, Nici Petrol, Te Sherifi, Bazeni Halim Thaqi, Amazona, Lumi i Madh, Stanovc i Epërm, Stanovc i Ulët, Berishët, Bujaria, Pllashnikët, Burimi Sh.P.K., Vehbi Pllana privat, Barileva sh.p.Koti Petrol, N.t.p Loli, Bakshi 1 dhe 2,Milloshevë te shkolla dhe BP.Home.

Arsyeja: Projekte Investive, energjizimi i një pjese të rrjetit të ri dhe të trafos së re.

16.11.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

NS TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja – 10(kV). J40 Hajvalia (kodi: 19000040) nga ora 10:00 deri 16:00

Vendet: Hajvali Shkolla, Hajvali Policia, Hajvali Ulzat 1, Hajvali Ulzat 2 dhe Mili Hajvali.

Arsyeja: Punimet duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10 kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ylli 1. (kodi: 40042015) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: rr.Enver Topalli,12 Qeshori, një pjesë e rr. Skënderbeu, Sheshi Adem Jashari, dhe Ismajl Qemali.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Banesat e Drinit (kodi: 30000004010) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Objekti banesat e Drinit.

Arsyeja: Punimet duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bistazhini. (kodi: 81000005) prej ores 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë, Smaq (një pjesë),

Arsyeja: Punë që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Komento: