Raportuesi për Kosovën në BE tregon kur mund të ndodhë liberalizimi i vizave – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Raportuesi për Kosovën në BE tregon kur mund të ndodhë liberalizimi i vizave

13:48 | 19 Dhjetor 2019

Peter Beyer thotë se liberalizimi i vizave mund të ndodhë vitin tjetër.

Raportuesi për Kosovën në Bashkimin Europian, Peter Beyer, tha se liberalizimi i vizave për Kosovën mund të ndodhë vitin tjetër.

Ai tha se Gjermania e përkrah këtë proces.

“Ne e mbështesim procesin e liberalizimit të vizave për Kosovës dhe them se heqja e vizave mund të ndodhë tjetrin vit”.

Për këtë çështje ka folur edhe deputeti tjetër gjerman që tha se Kosova ka plotësuar kushtet për liberalizim, por nuk dihet kur koha e saktë kur do të hapet për diskutim kjo çështje në Këshillin Europian.

“Sa i përket liberalizimit të vizave e ka konfirmuar edhe Komisioni Europian se Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizim të vizave. Këshilli do ta diskutojë këtë çështje, por nuk e dimë kohën. Besoj se të gjithë e kuptojnë ndjeshmërinë që ka kjo temë”.

Ai tha se këto gjëra po ndodhin në një kohë kur Franca ka stopuar anëtarësimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për në BE.

“Të kuptuarit europian është se çdo diskutim që zhvillohet duhet të çojë te caku”.

Komento: