Shëndetësia në grevë të përgjithshme, ja çfarë do të ndodh nesër

11:08 | 24 Dhjetor 2018

Mjekët kosovarë që nga e mërkura do të hyjnë në grevë të përgjithshme.

Punëtorët e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës grevën e filluan një javë më parë, më 7 dhjetor.

Ata kërkuan ngritjen e pagave për mjekët dhe punëtorët teknikë, përmirësimin e kushteve si dhe implementimin e plotë të Kontratës Kolektive Sektoriale.

Kësaj greve pritet ti bashkohen nga e mërkura edhe Klinika e Kirurgjisë, Ortopedisë, Urologjisë, Ophtalmologjisë, në përkrahje të kërkesave të tyre.

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla, ka bërë të ditur se nga e mërkura do të hyjnë në grevë në nivel nacional.

“I kemi njoftuar organet kompetente, Policinë, të gjithë se të mërkurën do të hyjmë në grevë të gjithë, në nivel nacional pa përjashtim” , ka thënë Syla

Komento: