Sot bëhen 60 vite nga vrasja e John F. Kennedy

13:20 | 21 Nëntor 2023
sot-behen-60-vite-nga-vrasja-e-john-f.-kennedy

Presidenti amerikan John Fitzgerald Kennedy u vra gjashtë dekada më parë, më 22 nëntor 1963.

Në fund të vitit 1963, Kennedy filloi përgatitjen e një fushate të re për zgjedhjet presidenciale të vitit 1964. Kjo nënkuptonte një angazhim të veçantë ndaj Jugut, duke pasur parasysh se në atë pjesë të SHBA-së ai kishte një vlerësim dukshëm më të ulët se në pjesët e tjera të SHBA-ve.

Ai mbërriti në Dallas, Teksas të premten, më 22 nëntor. Ndërsa lëvizte me makinë nëpër rrugët e qytetit, ai mbeti viktimë e një atentati. Në makinën e hapur, përveç presidentit Kennedy, ishte edhe John Connelly, guvernatori i Teksasit, si dhe gratë e tyre, Jackie dhe Nellie./FrontOnline/

Komento: