Tri ligjet më ‘urgjente’ që presin miratimin në Kuvend

18:21 | 08 Janar 2019

Me të mbaruar pushimet dimërore, deputetët e Kuvendit të Kosovës thonë se i pret një punë tejet dinamike dhe ngjeshur.

Miratim i Projektligjit për buxhetin e vitit 2019, ai për dialogun me Serbinë dhe Projektligjit për pagat, janë vetëm disa nga 50 ligjet të cila janë në proces për t’u miratuar.

Deputetë nga partitë në pushtet dhe në opozitë thonë se janë të vetëdijshëm për dinamikën e punës që e pret Kuvendin, duke pas parasysh edhe numrin e madh të ligjeve që nuk arritën t’i miratojnë gjatë sesionit të kaluar.

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ahmet Isufi, partia e të cilit është pjesë e koalicionit qeverisës, tha për Radion Evropa e Lirë, se sesioni pranveror, ashtu siç njihet në Rregullore të Punës së Kuvendit, duhet të ketë një dinamikë të shtuar dhe se sipas tij, duhet të miratohen shumë ligje që janë të nevojshme për institucionet dhe qytetarët.

“Ndër ligjet më me prioritet janë ai për dialogun me Serbinë, i cili është përcaktuar të shqyrtohet në leximin e parë, e po ashtu Ligji për pagat, i cili po ashtu është shumë i rëndësishme për shkak të nevojës që ekziston si në administratë, si për rregullimin e pagave në të gjithë sektorët. Po ashtu, edhe ligjet e tjera që kanë të bëjnë me integrimet evropiane, e që duhet të jenë pjesë e legjislaturës në shqyrtim”, tha Isufi.

Puna në Kuvendin e Kosovës që nga nisja e konstituimit të tij, është përcjellë me zvarritje të shumta dhe ndërprerje të herë pas hershme të punës, për shkak të mungesës së deputetëve në sallë.

Komento: