Zbulohen arsyet pse Holanda kundërshtoi heqjen e vizave për Kosovën

09:42 | 11 Dhjetor 2018

Liberalizimi i vizave për Kosovën është kundërshtuar nga Holanda.

Dje është mbajtur mbledhja e Këshillit të Ministrave të BE-së, ku janë diskutuar disa tema të rëndësishme për Ballkanin perëndimor, e ku një prej tyre ishte edhe liberalizimi i vizave.

Burimet nga kryeqyteti evropian i kanë thënë KTV-së se shtete si Kroacia, Lituania e madje edhe shteti mosnjohës, Greqia, kanë folur në favor të vendimit pozitiv për vizat.

Spanja, në diskutim, ka kërkuar zgjidhje për faktin që ajo nuk i njeh pasaportat e Kosovës, nëse dhe kur të ndodhë liberalizimi.

Por, kundërshtari kryesor dhe më i fuqishëm për liberalizimin, ka dalë Holanda, duke kërkuar më shumë kohë e punë deri në marrjen e vendimit.

Komento: