Zvoglohen pagat e gjyqtarëve e prokurorëve, vjen reagimi i kryeministrit Haradinaj – Ora Info Ballina | ORAinfo.com - Nuk ndalet

Zvoglohen pagat e gjyqtarëve e prokurorëve, vjen reagimi i kryeministrit Haradinaj

11:52 | 30 Janar 2019

Ligji për pagat ka nxitur reagim dhe greva në gjithë vendin.

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj është shprehur i shqetësuar me vendimin e Komisionit Parlamentar të cilët kanë procesuar Ligjin për Paga, me paga të zvogëluara në sistemin Gjyqësor dhe Prokurorial.

Haradinaj ka thënë se me Policë, Prokurorë dhe Gjyqtarë të pavarur dhe të dinjitetshëm, do të thotë më shumë siguri dhe më shumë zhvillim ekonomik.

“Policë, Prokurorë dhe Gjyqtarë të pavarur dhe të dinjitetshëm, do të thotë më shumë siguri dhe më shumë zhvillim ekonomik!

Në këtë mision, Qeveria e Republikës së Kosovës që në fillim të mandatit, vendosi për rritjen e pagave në këtë sektor, si pjesë e fuqizimit të sundimit të rendit dhe ligjit.

Sot, jam i shqetësuar me vendimin e Komisionit Parlamentar, për të procesuar Ligjin për Paga, me ndryshimet në kundërshtim të misionit tonë, me paga të zvogëluara në sistemin Gjyqësor dhe Prokurorial.

Ftoj Komisionin, Kuvendin dhe deputetët që mos ta dëmtojnë sistemin e drejtësisë dhe të reflektojnë, duke u bërë bashkë në mbrojtje të sundimit të ligjit.

Unë do të vazhdojë të luftoj për pagat e prokurorëve dhe gjyqtarëve në të gjitha etapat – komision, diskutim e seancë, ashtu si kam luftuar e qëndruar deri më tash” shkruan kryeministri në Facebook.

Komento: