Zyrtare: UEFA gjobit Milanin

12:54 | 14 Dhjetor 2018

UEFA-s ka marrë vendim të gjobit me 12 milioën euro Milan për dështimin në përmbushjen e rregulloreve Financiare të Fair Play ka ardhur.

Më poshtë mund të lexoni deklaratën plotë të publikuar nga organi më i lartë administrativ i futbollit evropian.

“Dhoma e Arbitrazhit e Organit të Kontrollit Financiar të UEFA-s mori vendimin për çështjen e Milanit pas vendimit të Gjykatës së Arbitrazhit për Sport. Pyetja e CFCB ishte të vendoste një masë disiplinore të përshtatshme për shkeljen e rregullave për klubin licencimin dhe lojën financiare të UEFA-s, me referencë të veçantë në buxhetin e balancuar”, thuhet në deklaratë, përcjell ORAinfo.

“Si rezultat, nëse klubi nuk e plotëson bilancin e buxhetit më 30 qershor 2021, do të përjashtohet nga pjesëmarrja në garën UEFA pasuese, për të cilën duhet të kualifikohet gjatë dy sezoneve të ardhshme, 2022/23 dhe 2023/24 Klubi do të marrë gjithashtu 12 milionë euro që kanë marrë në fitime nga fushata e Europa League. Për më tepër, ajo nuk do të jetë në gjendje të regjistrojë më shumë se 21 lojtarë për garat e UEFA-s në 2019/20 dhe 2020/21.

“Kundër aktvendimit, shoqëria mund të ankohet në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport, siç parashikohet në Nenin 34 (2) të Rregullores së Punës së Organit të Kontrollit Financiar të UEFA-s dhe në Nenet 62 dhe 63 të Statutit të UEFA-s” përfunduar deklarata. /ORAinfo/

Komento: