A e keni ditur se kafeja mund t’i shërojë këto sëmundje

17:30 | 11 Dhjetor 2018

Një studimi i ri tregon se kafeja mund t’i shërojë disa sëmundje.

Kafeja mund të luftojë edhe sëmundjen e Parkinsonit së bashku me demencën, sugjeron hulumtimi.
Dy komponimet, duke përfshirë edhe kafeinën, së bashku parandalojnë akumulimin e një proteine toksike në trurin e minjve, transmeton lajmi net.

Kjo proteinë, e njohur si alfa-sinuklein, është e lidhur me Parkinsonin dhe me demencën me trupa të mëdhenj (DLB).

Testimet mbi brejtësit gjenetikisht në rrezik të të dy sëmundjeve treguan se kombinimi i kafeinës dhe kompleksit EHT parandalonte alfa-sinukleinë nga ndërtimi pas vetëm gjashtë muajsh.

Shkencëtarët tani shpresojnë se kafeina dhe EHT mund të kombinohen në një ilaç për të ndihmuar në trajtimin e Parkinsonit dhe demencinë tek njerëzit, të cilat janë të pashërueshme.

Komento: